U bevindt zich momenteel in - Wing Chun KungFu
 

Wing Chun KungFu binnen NCS Martial Arts

 
Wing Chun wordt erkend als één van de snelste vechtstijlen ter wereld.
Het Wing Chun bezit een snelheid en directheid van beweging die zeer moeilijk is te evenenaren. Ideaal als zelfverdediging, voor het (wedstrijd-) gevecht of puur als sportieve recreatie.

Ontstaan als Oorlogskunst
Wing Chun is de meest effectieve gevechtskunst die ooit in China is ontstaan. De technieken zijn kort, snel en direct. Wing Chun maakt gebruik van aanval en verdediging op hetzelfde moment. Het is gespecialiseerd in het gevecht  op korte afstand en maakt gebruik van techniek boven kracht. In het westen is het Wing Chun vooral bekend geworden door de films van Bruce Lee.

Wing Chun is een vrij sobere gevechtskunst die niet gebaseerd is op een opstapeling bewegingen, maar op principes. De technieken zijn niet zozeer gericht op sierlijkheid, maar meer op het praktische nut ervan in een gevechtssituatie.

Deze zeer logische principes en efficiënte technieken vormen samen een gevechtskunst die zeer geschikt is voor zelfverdediging, voor zowel mannen als vrouwen. In het Wing Chun systeem ligt de nadruk vooral op handtechnieken. De handtechnieken worden aangevuld door beentechnieken. Dit betekent dat er zelden of nooit beentechnieken worden gebruikt terwijl de handen niets doen.

Wing Chun Kung Fu is als zelfverdediging uitstekend geschikt onder andere omdat het Wing Chun gespecialiseerd is in het gevecht op de korte afstand en gebruik maakt van techniek boven kracht. Het feit dat een Wing Chun beoefenaar in de regel zijn tegenaanval op hetzelfde moment uitvoert als zijn verdediging maakt de stijl in principe twee keer zo snel.

Omdat het voor het beheersen van de Wing Chun technieken niet nodig is te beschikken over veel kracht of lenigheid is het voor kleinere of zwakkere mensen een zeer geschikte vorm van zelfverdediging.

 Aanvallende Verdediging
 Aanval en Verdediging tegelijk
 Niet te evenaren Snelheid
 Techniek boven Kracht.